Miten työ tai työttömyys vaikuttaa arkeesi?

Kerro, miten työ tai työttömyys vaikuttaa arkeesi ja voita JBL Charge 3 -Bluetooth kannettava kaiutin!

Kilpailu on voimassa 28.2.2018 asti.

Additional

Kilpailun voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Ydin
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
0

Viola

Työtön työssäkäyvä

On perin kummallista että olen työtön mandaatilla ja olen 20 h viikkotyösopimuksella. Tuloni vaihtelevat melkoisesti onko sesonkiaika vai hiljaisempi ajanjakso. Se vaikuttaa siihen etten saa koottua rahaa
että pääsisin vuokralle. Alhaisempi jakso syö korkeampaa palkanmaksu ajankohtaa. Vaakakuppi kallistelee vuoroin toiselle puolelle ja vuoroin toiselle. Vuokraennakot ovat korkeat ja korkeat ovat myös vuokrat. Tällä palkalla en pääse edes vuokra-asuntoon.
Miksi työssäkäyvät laitetaan ruikuttamaan perustoimeentuloa ja asumistukea. Eikö 35v työelämässä ollut ja kouluttautunut ihminen
ole oikeutettu palkkaan jolla elää. Huomaan että 13v päästä eläkkeelle pääsevänä ei ole kotia kun koko elämä on mennyt kädestä suuhun. Työntekijänä tässä yhteiskunnassa.

0

Jarski

Työ ja palkka

Työelämässä yli 20 vuotta, välillä vaihtaen duunipaikkaa. Tämän hetkisestä työstäni pidän kovastikin, vaan en firmasta, enää. Palkkaa ei ole näkynyt eikä kuulunut ihan hetkeen lupauksista huolimatta ja nyt onkin talous kuralla ja työpaikan vaihto edessä. Muutamaan paikkaan hakemukset laitettu ja nyt olen siinä mielessä hyvässä asemassa, että on varaa valita mihin menisi. Kaikilla ei valitettavasti ole tilanne yhtä hyvä töiden suhteen, mutta älkää luopuko toivosta, työ kuin työ millä pääsee alkuun ja kenties uuteen nousuun.

0

Ilopilleri

Työn vaikutus arkeeni

Olen yli 60 vuotias ja nautin jokaisesta työpäivästäni jonka saan tehdä. Olen saanut nykyisestä työstäni iloita jo yli 5 vuotta ja toivottavasti voin jatkaa niin pitkään kuin itse haluan.

0

Anonyymi

(Ei aihetta)

Jäin työttömäksi kolmivuorotyöstä omasta tahdosta. Olin vuosia ollut uupunut. Työttömyyttä kesti 3kk jonka aikana kärsin myös karenssin. Ensimmäinen kuukausi oli voimaannuttava, toisena kuukautena sitä alkoi ikävöimään arkeen jotain muutakin sisältöä kuin koti. Sain vihdoin arkityön uudelta alalta ja löysin oman toisen työni josta pidän ja nautin. Arkeen työttömyys vaikuttaa taloudellisesti paljon, siinä pitää priorisoida ensimmäiseksi asuntokulut, vakuutus jonka jälkeen loput.

0

MariA

Työ on tärkeä osa itsenäisyyttä

Yksin eläessä olen huomannut säännöllisen tilin merkityksen. Parisuhteessa eläessäni meillä oli puolison kanssa yhteiset tulot jolloin toiseen tuloihin oli helppo tukeutua. Kun kohdalle osui hetkellinen työttömyys ja ero lähes samaan aikaan, nousi työn saanti arvoon arvaamattomaan. Päivärahaa ei tarvinnut onneksi monelta päivältä hakea kun uusi toimi löytyikin jo. Tällä hetkellä olen onnellinen että pystyn käymään töissä, vaikkei työnkuvani olekaan ehkä se kaikkein arvostetuin toimi tässä yhteiskunnassa.

0

Jussi N

Työn ritari

Työni kirjastonhoitajana voisi olla melkein yhtä hyvin harrastus tai elämäntapa, sillä vaikka sisältö ja koko tarina on tärkeintä, niin kirjalla on hyvä olla kannet. Moni tekee työtä tietämättään, mutta todellinen työn ritari tarvitsee haarniskan voidakseen kukoistaa. Ilman työtä ei ole lomaakaan, ei tule kesää.

1

Työteliäs

Pieni palkka

Teen pienipalkkaista työtä. Rahat eivät millään riitä. Olen hankkinut lisätöitä. Teen epäsäännöllisiä keikkatöitä. On stressaavaa miettiä saako keikkatöitä vai ei. Mutta mieltä kovasti lämmittää aina, kun palkka näistä "ylimääräisistä" töistä tulee tilille. Vapaa-ajastani olen joutunut luopumaan enkä voi harrastaa mitään säännöllistä.

5

June

Työtön

Opiskelin suht myöhään opeksi. Valmistuttuani sairastuin syöpään. Töitä ehdin tehdä parisen vuotta, minkä jälkeen olen ollut työtön 10 vuotta.
Lyhyesti sanottuna työttömyys vaikuttaa talouteen, terveyteen, vuorovaikutukseen ihmisten kanssa jne...
Köyhä, kipee, syrjäytynyt, marginaali-ihminen, epäkelpo yhteiskuntaan. Kaikin puolin out henkisesti.

7

Arkkipiispa

Työttömyys

Ei meinaa aika riittää, koska kaikki aika menee kotitöihin ja opiskeluun, sekä muihin toimintoihin, kuten esim. Sosiaalinen media, sähköpostit, asioiden hoitaminen.

5

Typsy

Työ

Työ vie suurimman osan ajasta, se aiheuttaa terveydellisiä ongelmia ja väsymystä. Työtä on pakko tehdä rahan takia.

7

10v kokemuksella

(Ei aihetta)

Hyvin kokonaisvaltaisesti.
Arjessa ei ole mielekästä tekemistä, vapaa-ajan tekemisiä täytyy karsia minimiin koska taloudellinen tilanne on erittäin kireä.

10

merle

työ

mua harmitta eniteen että melkee kaikki ihmiset toimivat joka päivää samalaisesti, herää, syö, ajo töihin, työ,syö, työ, ajo kotiin, syö, telkari tai kännykä ja nukkumaan. ja taas uudesta ja vapaa ikaa vaan viikonloppuna

14

Molemmat puolet

Lasten kanssa kotona ja töissä

Kerrottakoon alkuun että olen mies.
10 vuotta sitten minusta tuli yksinhuoltaja. Tein ennen sitä hyväpalkkaista työtä. Jouduin jäämään pakosti kotiin, koska edelliseen työhön kuului paljon matkustelua.

Elin sen jälkeen täysin kädestä suuhun ja koin jotain mitä en ollut kokenut aikaisemmin.
Sain kyllä viettää upeaa aikaa lasteni kanssa, mutta kyllä se oli kituuttamista.
Jokainen penni, sentti ja euro piti laskea uudestaan ja kalliit harrastukset saivat jäädä

Nyt kun olen takaisin työelämässä ja pääsen ansaitsemaan uudelleen, on kontrasti aivan uskomattoman iso.

Ei ihminen suomessa tule toimeen jos tulot ovat pienet.
Se on puhtaasti kituuttamista ja selviytymistä päivästä toiseen.
Ajan myötä rupeaa kroppa hajoamaan alta ja mieli synkkenee

Ymmärrän täysin niitä pitkäaikaisia työttömiä jotka kokevat tulleensa huijatuksi.

Mikäli voitan JBL kaiuttimen, lupaan antaa sen varmasti jollekin yksinhuoltajalle joka voi antaa sen lapselleen.
Minulla on nyt varaa ostaa laite, mutta kaikilla ei sitä ole

12

mikki

työttömyys , mahdollisuus

Mies koulutti itsensä aikuisena uudelleen. Insinööriksi opiskelun jälkeen ei oman alan työtä lukuisista hakemuksista huolimatta löytynyt. Pätkätöitä , rahat loppuu kun jotakin tapahtuu , myydään joku irtaimistosta , jätetään menemättä juhliin , jätetään sosiaalinen elämä kutsujen pelossa kun ei varaa osallistua , hävetään yhä nukkaantvaa vaatevarastoa , syödään halvalla ja sairastutaan , lemmikkieläinkin sairastuu ja suunnattomalla osamaksusopimuksella saadaan kuntoon. Itseiarvo laskee , ja uuteen suhteeseen hyppääminen uuteen ihmiseen tutustuminen ei onnistu niin hyvin kun toivoisi sillä häpeä omasta elintasosta on kova. Lopulta ei ole enää toimivaa kulkuvälinettä , sitä polupyörääkään .. Julkisilla ei ole varaa liikkua , ei osaa hakeaavustuksia ja joutuu lainaamaan rahaa.

Soitto ... Olen tutkaillut tätä työhakemustasi ja se ei aivan riitä tasoltaan meille mutta olisi koulutusta tarjolla ja mahdollisuus työllistyä sen jälkeen ...

Istutaan aivan hiljaa ja mietitään että MITÄ - joku haluaa antaa mahdollisuuden ... vaikka työkokemusta ei ole ja koulutuskaan ei aivan riitä ... joku haluaa USKOA mieheeni.

Pilke palaa silmäkulmaan ja toivo lisääntyy , ryhtikin paranee.

Kitkutetaan aikamme sillä ensin koulutuksen aikana ei palkkaa heru vaan saa kelan matkakorvauksen ja työttömyyspäivärahan sen alimman.

Työpaikalla on ihan alyttömän hyvä ilmapiiri - mies menee töihin innostuneena JOKA AINOA AAMU :)

Uutta tietoa tulvii ja hieman on alussa oppimisvaikeutta ja usko itseen on koetuksella , kelpaanko - kotona tuetaan minkä ehditään. Herätään aamulla yhdessä kahville , tehdään eväät , tsempataan ja työpäivän jälkeen kysellään kuulumisia. Yritetään antaa toiselle lepoa ja omaa aikaakin ..

Kolme kuukautta kuluu ja koulutus loppuu ... Ensin on kuuden kuukauden jakso toistaiseksi työsopimuksella siis TYÖSOPIMUKSELLA <3 , koeaika siis 6 kk ja sitten ellei moittimista niin työt sen kun jatkuu.

Työpaikalla on älyttömän hyvä ilmapiiri. Arvostusta , tietoa jaetaan ilman kateutta ja halutaan saada se toinen tekijä siihen samalle viivalle toisten kanssa koska se on kaikkien etu , se että tämä TIIMI toimii ja saa aikaan ja saahan se :)

Olen maailman ylpein miehestäni joka taisteli itsensä takaisin töihin ja sai itselleen takaisin sen itseluottamuksen , minähän olen häntä arvostanut koko matkan ajan <3

Heinäkuussa päättyy se 6 kk koeaika :)

15

Ylioppilas 2017

Hyi työttömyys

Lukiossa sitä ajatteli että kunpa valmistuisi jo. Saisi vaan olla päivät pitkät. Nyt olen puolisen vuotta ollut tekemättä mitään. Työtön, ei opiskelupaikkaa, ei mitään sisältöä elämässä. Päivät menee työpaikkoja selatessa ja tuntuu että mikä vain olisi parempaa kuin tämä. Työn parissa kohtaisi ihmisiä. Töissä voisi turruttaa ajatukset työntekoon. Töissä tienaisi rahaa, kokisi olonsa tärkeäksi yhteiskunnalle. Ilman töitä elämä on vain tyhjää.

Sivut