24

kka1968

Irtisanoutuminen

Päällikkötason hommista otin lopputilin ja jäin koti-isäksi. Siinä rempattiin ja laajennettiin meidän perheelle kolmen vuoden aikana uusi kotitalo. Lisäksi kaikki kotihommat tulivat tutuksi. Ja mikä kaikkein parasta: tutustuin kaikkiin neljään lapseemme aivan uudella tavalla!

28

Sally9

(Ei aihetta)

En tiedä voiko sanoa irtiotoksi, mutta olen 32 vuotiaaksi mennessä ollut missään työpaikassa ikinä max. vuoden, vaikka olen ammattikorkean jälkeen ollut lähes putkeen koko ajan töissä...
Tykkään vaihtelusta vähän liikaa!

26

L

Irti vanhasta työpaikasta

minulla oli tosi surkeat työajat ja olin tosi onneton töissä niinpä päätin muuttaa tilannetta ja hain uutta työpaikkaa ihan eri firmasta. pääsin töihin ja nyt sunnuntai iltana ei ahdista

33

Vivien

Opiskelu

Lähdin 34-vuotiaana opiskelemaan ja tein gradun. Kannatti.

35

LM

Irtiotto uralla

Irtisanouduin vakituisesta työstä, jäin työttömäksi, kouluttauduin aivan toiselle alalle, hakeuduin työhön mikä ei ollut tavoitteenani kouluttautumaan lähtiessäni.

35

kirsikka

sihteeriköstä yrittäjäksi

repäisin itseni pois ns. tehdasmaisesta työrytmistä irtisanomalla itseni ja ryhtymällä vähän tyhjän päälle... mutta yrittäjä minusta tuli ja olen tosiaan viihtynyt omaa aikaani halliten ja itse päättäen mitä ja milloin teen.. tykkään tosi paljon.. Syksyääää

32

Josefiina

Tyhjän päälle

Olin monta vuotta lentoasemalla töissä ja kävin sinä aikana läpi useat YT-neuvottelut. Lopulta itse työhön ja pelkkiin aamuvuoroihin kyllästyneenä ja väsyneenä viimeisimmissä YT-neuvotteluissa ilmoitin halukkuuteni olemaan vapaaehtoinen irtisanottava. Koin suunnatonta helpotusta, kun kävin asiasta ilmoittamassa esimiehelleni. Helpotus oli niin sanoinkuvaamaton etten siinä tilanteessa edes ajatellut sitä, että hyppään "tyhjän päälle".
Olen tänäkin päivänä tyytyväinen päätökseeni, sillä se antoi aikaa itselle levätä, tehdä niitä asioita mitä en ollut työssä ollessani jaksanut tehdä. Loppujen lopuksi asia johti toiseen ja löysin työn missä viihdyin loistavasti ennen muuttoa toiselle paikkakunnalle.
Voi kuulostaa hullulta mutta tuo irtisanominen oli tähän saakka elämäni paras tapahtuma työn saralla. Irtiotto kaikesta turvallisesta. Mutta kyllä kannatti.

35

Jones

Muuhun ei päässyt

Rakennusalan pienyrittäjyyden jälkeen ja putkiremontin työnjohtajan hommien loputtua hain vuonna 2001 noin viisikymppisenä rakennusmestarina moneen työpaikkaan esim. tekniseksi isännöitsijäksi, johon en päässyt edes haastatteluun. Yhteen isännöitsijätoimistoon kuitenkin pääsin hallinnolliseksi isännöitsijäksi, jossa olin yli kymmenen vuotta. Ikärasismi varmaan vaikutti jo silloin, ettei useampia mahdollisuuksia auennut mutta onneksi sain mahdollisuuden tehdä vielä yhden työuran täysin erilaisessa työssä mitä olin siihen mennessä koskaan tehnyt.

39

Suomineito

Irtiotto työttömyydestä

Se, että työskentelen (kouluttamattomana ja matalapalkkaisena) nyt täysin eri alalla kuin mihin minua on vuosia isolla rahalla koulutettu, on eräänlainen irtiotto.

48

Mikki

Kun ahistaa, pitää jatkaa

Kun joka aamu lähtee töihin mielialapillerin voimin, pitää vaan todeta, että nyt on jotain pielessä. Irtisanouduin, vedin pari viikkoa henkeä ja lähdin uudelle uralla - tämä toimi!

40

Elämäni parhaimpia päätöksiä

Irti prosesseista

Olen aina ollut työssäni ahkera,joustava ja tunnollinen. Olin kokkina yli 13 vuotta aika isossa organisaatiossa ja irtisanouduin hiljattain kun työ (kuin myös ruoka) oli jo niin prosessoitua.Työnantaja määräsi ja hallitsi liikaa työntekijöitä ja asioita joista ei loppujen lopuksi ymmärtänyt mitään.Viimeisenä työpäivänä eikä muutenkaan työnantaja kommentoinut lähtöäni mitenkään mutta työkaverit kannustivat ja onnittelivat ja moni sanoi että perässä tullaan.Nyt olen onnellinen ja tuntuu kuin elämä olisi alkanut uudestaan vaikka ikinä ei ole ollut ongelmaa mihin vapaa-aikani käytän. Nyt katson rauhassa vaihtoehtoja mihin haluan ryhtyä. Onneksi olen elänyt varojeni kanssa hillitysti joten taloudellisesti pärjään jotenkin. Onneksi tein ratkaisun ennenkuin olisi ollut liian myöhäistä ja nyt jää aikaa muullekin kun ikävälle työlle. Suosittelen muillekin,Kenenkään ei kannata tuhlata elämäänsä ikävään työhön ja työympäristöön.

40

makela.pasi47@gmail.com

Tein irtioton ja.

Hei, Tein irtioton ja perustin,Maalausliike:n noin vuosi takaperin "ehkä huonon aikaan"olen elämäni aikan nähnyt näitä niin sanottuja "lama aikoja"tätä aikaa,kun nyt elämme on mielestäni
pahin koskee juuri tätä alaa,eli "rakennusalaa"ja maalareita.

42

NLLA

Spontaani veto

Irtisanoin itseni päähänpistosta ja vaihdoin täysin alaa. Päätös oli yksi elämäni parhaimpia, sillä nykyisen työni vuoksi tiedän mitä haluan oikeasti tehdä

40

malla65

irtiotto

Olin virkavapaalla omasta koulutyöstä opettajana. Sain välivuoden aikana uusia
Kokemuksia:onnekseni sain pitkät siksi suuret alakoululta ja parikin lastenkodin sekä sain myös kokeilla lähihoitajan vuorotyötä. Vuoden aikaan olin onnellinen vaihtelusta ja uusista elämänaloista.

38

Lilli

Vuoden vuorottelu

Kyllä ihanin irtiotto oli kun pidin kokonaisen vuoden vuorotteluvapaata. Sinä aikana ymmärsin, etten halua palata entiseen, vaan etsin itselleni uuden uran ja uuden työpaikan!

Sivut