Parhain työnhakukokemus?

Kaikki rekrytoinnit eivät välttämättä pääty työpaikan saamiseen, mutta niistä voi silti jäädä hyvä mieli. Kerro parhaimmasta työnhakukokemuksestasi ja voita 200 euron Holiday Clubin kylpylälahjakortti!

Kilpailu on voimassa 31.7.2017 asti.

Kilpailu on päättynyt.

13

ca

Loviisa tutuksi

Ajoin Mikkelistä Loviisaan pitkästä aikaa. Ehkä 20v sitten viimeksi. Haastattelu oli pitkä ja tarjolla oli kahvia ja pullaa, mikä on aika harvinaista, ehkä 10%. Kaupunki on pieni ja syrjäinen joten hakijoita oli vain muutama. Pääsin kuulemma sijalle 2 mikä on hienoa koska minulla oli alan koulutus ja työkokemus. Ehkä 9v työttömyys nosti palkkauskynnystä, en tiedä. Alalla on kova työvoimapula koska kukaan ei halua jumiutua joko Loviisaan tai Olkiluotoon.

14

mies50v

haastatteli

tehdas kierretiin ja juteltiin työhön ja muita asioita. Aika kului nopeasti ja haastattelusta jäi hyvä kuva firmasta.

14

Rohkea ja elämäntäyteinen haastattelu

Päiväkodin lastenhoitajan työpaikan haku

Hei.oli tosi iloisen ja lapsirakkaan oleva esimies että jo haastattelun ensimetreiltä huomasi että lapset olivat hänelle läheisiä ja toivoi myös alaisiltaan omaa hyvää arvopohja näkyä työntekijänä joka välittää aidosti lapsista.minulle jäi ihana muisto tästä haastattelusta vaikka ei nyt "tärpännytkään"minulle kun nuo tärkeä arvopohja ovat jo omilta lapsilta opittuja.johdonmukaisuus ja rajoja ja RAKKAUTTA

15

wuhuu

(Ei aihetta)

Sellainen, jossa olisin saanut paikan jos olisin ollut pätevä.

13

Nainen1979

Ensimmäinen työhaastattelu

Olin noin parikymppinen ja olin valmistautumatta työhaastatelussa. Ei kokemusta ei tietoa mitä tulevan tuo. Mieleenjäi eniten kun 90-luvulla kysyttiin vielä harrastuksista liikunta sellaisista. Sanoin hätäpäissäni harrastavan lentopalloa. Minä 160cm pitkä tai lyhyt ja lentopalloilija. en ole koskaan tytkännyt siitä. Voi luoja mitä keksinytkään. Työ oli tehdastyö ei niinkään haastava edes. En ensimmäisellä kerralla päässyt mutta sanoin toisella kerralla myös HARRASTAVAN lentistä.

14

Vain hakemalla voi voittaa!

Hakuprosessin tuloksest

Hei,

Hain uuteen vaativampaan tehtävään. Kyseessä suuri yritys, jolla oma rekrytoiniprosessimalli. Ensimmäinen oli persoonallisuustesti = tyyppistesti, jonka avulla hahmotetiin, olenko tarpeeksi analyyttinen ja miten toimin haastavissa tilateissa. Testin tulokset olivat ihmeen paikkansapitävät, olin suorastaan pölmistynyt. Testi tuntui minusta ensin pöljältä, koska piti aina valita parhaiten osuva vastaus ja huonoiten osuva 3:sta vastausvaihtoehdosta. Monasti tuntui, ettei mikään niistä vastauksista sopinut mutta se oli vaan valittava se "sopivin". Pääsin kakkoshaastatteluun sekä heidän HR ammattilainen tulkitsi minulle testitulokset. Olin 3 parhaan joukossa. Työtä en saanut, mikä oli suuri pettymys MUTTA sain testituloksista hurjasti irti, uskalsin hakea uudelleen vaativaa työtä ja onnistuinkin !! Ilman tätä kokemusta, en olisi kenties uskaltautunut edetä.. Joten: hakeminen kannattaa aina !!

16

Näinkin

Työhaastattelussa rennosti

Olin työhaastattelussa ja tunsin oloni niin rennoksi, että intouduin kiroilemaan keskustelun lomassa. Vähän nolotti kun myöhemmin siitä minulle mainittiin. Niin joo, siis myöhemmin kahvitauolla sillä sain sen paikan :o)

14

Sarita

Ensimmäinen vaiktyöpaikka

Olin vasta valmistunut YO-merkonomiksi ja olin vielä kesätyöpaikassani Finlandia-talon turistioppaana. Oli sateinen päivä, ja hiljaista infossa. Mietin, mitä työtä tekisin kesän jälkeen.
Otin puhelinluettelon keltaisen osan käteeni, avasin sen sokkona, laitoin sormen jollekin riville satunnaisesti ja soitin ko. työpaikkaan. Sieltä ei vastattu.
Tein samoin toisen kerran. Yritys oli Helsingin Lauttasaaressa, minulle sopiva matkan päässä.
Soitin työhönottoon ja kerroin itsestäni ja samalla kysyin, olisiko heillä minulle töitä kesän jälkeen. Puhelimessa oli hetken hiljaisuus, sitten kysyttiin koska voisin tulla työhaastatteluun. Samana aamuna henkilö oli soittanut, ettei palaa töihin enää kesäloman jälkeen. Menin työhaastatteluun seuraavalla viikolla ja sain ensimmäisen vakituisen työpaikkani, jossa aloitin kesän lopulla.

13

Masa65

Työnhaku

Olin Etelä-Suomessa töissä ja näin paikan Pohjanmaalla ja hain sitä. Kyseessä oli kaksi yritykset omistavia poikia, he olivat olleet armeijassa samaan aikaan, kun minä olin Alikersanttina ja he alokkaina.

13

L

Paras työnhakukokemus

Parhaan työnhakukokemuksen sain tämän vuoden alussa, kun kävin ryhmähaastattelussa yhdessä yrityksessä. Siitä opin paljon! En uskonut, että minut valitaan seuraavaan kierrokeen, mutta sinne pääsin. Suoritin kaikki haastattelukokeet onnistuneesti ja sain hyvää palautetta Sain myös syyn siihen, miksi ei tullut valituksi. Sitä paikkaa en ole saanut, mutta onneksi sain töitä toisesta yrityksestä.

12

Mikko58

hyvä ruoka...

Olin kaksi päivää eräässä paikassa mutta totesin ei mun mesta. Seuraavana aamuna menin...paikkaan mitä vähäteltiin.Minä en toisten puheista heti muodosta ns.mielipidettä. Kysyin kuka on ravintolapäällikkö.Minut ohjattiin oikean henkilön pakeille.Siis pääsin heti työhaastatteluun kun olisi täyttänyt jonkun avoimen hakemuksen tai soittanut väärään aikaan. Kerroin cv:ni ja seuraava kysymys milloin voin aloittaa.
Omalla aktivisudella oli merkitystä ja samalla näin paikan livenä.
Olen oppinut tosi paljon.Reseptiikka kunnossa mitä monessa paikassa ei ole.
Hain työpaikkaa vaikka opiskelen.Toiseen ammattiin koulutan itseni...58 vee
Haluan rohkaista kaikkia tekemään uusia
valintoja.Valmistun elo - syyskuussa..
Paikka missä olen on hyvä.Ja työkaverit huippua.Kaikki auttaa kaikkia.
Työvuoron päätteeksi kiitetään hyvästä päivästä eikä vaan häivytä pois.
Tässä muutamia vinkkejä.
Eli oma aktiivisuus on kaiken a ja o.
Tämän saa ehdottomasti jakaa.

12

Särkynyt sydän

Sain heti työpaikan, työhaastattelu 10+, luulin vain

Minun työnhaku 2016
Hain uusia haasteita ihan kaikkialta, myös rekrytointitoimiston kautta. Minulle sanottiin, paperit ovat erinomaiset. Jos et ollut vielä kuullut Rainmakeristä. Meillä olisi sinulle sopiva työ. Mene työpaikka-haastatteluun osoitteeseen xxx. Haastattelija ottaa sinut vastaan klo 13:00. Kuulithan osoitteen oikein?
Menin haastatteluun, vastassa olivat keski-ikäiset naiset, blondi ja brunette. Haastattelu oli täynnä naurua ja aurinkoista asennetta. Jumaloin heidän ammattitaitoa ja hienoja titteleitä.
He sanoivat:" Me olemme jo sopineet muita haastatteluja. Kuullaan sitten meistä myöhemmin."

Soittivat muutaman viikon päästä ja sovittiin aloituksesta.
Kauhukseni sain työpaikassa kuulla, että aiemmalla viikolla, minua ennen oli jo yksi käynyt kokeilemassa tässä työpaikassa työskentelyä ja lähtenyt työpäivän päätyttyä saapumatta enää koskaan takaisin työpaikalle.
Niin olisi minunkin pitänyt toimia, sillä työpaikka irtisanoi minun työsuhteeni, kun pestini oli kestänyt kolme kuukautta. Aivan syyttä, tein työni ja viihdyin työssäni jonka olin juuri oppinut, sekä sopeutunut talon tapaan tehdä työtä. Olin ymmällä, mitä tein väärin?
Lisäksi pomonani esiintynyt blondi halusi kokoajan halailla ja puhui meditoivansa jatkuvasti minunkin puolesta??
Hänen halinsa kuvotti minua, ei suomalaiseen naiseen kosketella ja halailla.
En kuitenkaan näyttänyt vastenmielisyyttäni. Yritin hymyillä ja heittää vitsinä itselleni, kun luulen olevani erilainen, en koskaan ole sietänyt toisten työkavereiden lähentelyä. Potkut kuullessani tyrmistyin jälleen, kun pomo halusi jäähyväisiksi halailla.

Harmikseni olin tätä pestiä varten irtisanoutunut vakituisesta työstäni ja nyt olen ollut yli puolenvuoden työttömänä.
Olen hylätty ja kykenemätön rakentamaan uutta työsuhdetta pelkäämättä potkuja.

16

Annukka

Työnhakukokemukseni

Hain esimiestehtävää, ja pääsin haastatteluun. Sen jälkeen järjestettiin vielä ryhmähaastattelu, jossa meitä oli kaksi työnhakijaa haastateltavana samanaikaisesti. En saanut kyseistä työtehtävää, vaan ryhmähaastattelussa ollut toinen henkilö sai paikan. Olimme haastattelijoiden mukaan kummatkin tasavahvoja työnhakijöita. Minulle jäi haastatteluista hyvä mieli, kun arvostettiin kokemustani ja osaamistani, vaikka en ko. esimiespaikkaa saanutkaan sillä kertaa.

12

Mimmi

Parhain työhakukokemukseni

Parhain työhakukokemukseni on noin 5 vuoden takaa. Se jäi mieleeni lämminhenkisenä keskusteluna, jossa aisti työnantajan kunnioittavan asenteen työnhakijaa kohtaan. Tilanteessa pystyin olemaan rentona. En saanut silloin hakemaani paikkaa mutta kyseinen työnantaja soitti myöhemmin ja tarjosi minulle muuta työtä.

13

Forrest Gump

Suklaata

Joitakin vuosia sitten lähetin hakemuksen Pandan makeistehtaalla Jyväskylän Vaajakoskella avoinna olleeseen tuotepäällikön tehtävään. Sillä kertaa ei tärpännyt, mutta sain postitse kauniin kiitoskirjeen sekä suklaakonvehtirasian, jonka kannessa luki "Elämä on kuin suklaarasia".

Sivut