Mikä on vaikeinta työnhaussa?

Työnhaku voi tuntua välillä raskaalta. Kerro, mikä työnhaussa on vaikeinta ja voita Fiskarsin yrttipuutarha!

Kilpailu on voimassa 28.2.2017 asti.

Kilpailu on päättynyt.

5

Jadededee

Tuote

Pitkästä aikaa työnhakijana tuli todettua, että työhaastattelutilanteessa joutuu puhumaan itsestään kuin jostakin tuotteesta. Tilanne on suoraan kuin tvshop-mainoksesta. "Miksi tämä tuote on paras vaihtoehto, näihin muihin verrattuna? Välissä hölmö vertauskuva huonommasta tuotteesta x, ja päälle miljoona perustelua Minätuotteen parhaudesta! Se on niin mahtava! Työnantaja, kaupan päälle saat tietenkin myös saman tuotteen lisäosan, ilmaiseksi jos soitat jo tänään ja tilaat minätuotteen."

5

Anonyymi

(Ei aihetta)

Saada motivaatiota pitkän työttömänä olon jälkeen on aina vaikeaa. Sisäinen työnhaku on paljon helpompaa eikä ihmiset ilmoita paikkoja netissä eikä lehdissä.

5

Kissa

Työssä ja eläkkeellä

Kauan aikaa,nuori,sairas:eläkkeellä! Mieli töitä:työ,osatyö,kesätyö,...mitä vaan.Oikeesti tylsää.Ihmisiä,hauskaa...Auto,ei pysty ja nyt ikä. :/

5

Tinski

Olla ottamatta henkilökohtaisesti

Raskainta on varmasti se, kun antaa itsestään jokaiseen hakemukseen jotain. Ilman uskoa siitä, että tämän paikan voi todella saada, ei hakemuksestakaan tule hyvää. Mutta tällä on raskas henkinen hintansa; kun uskoo johonkin paikkaan ja mahdollisuuksiinsa, ja tulee hylätyksi valinnoissa, on raskasta kasata itsensä aina uudelleen uuteen hakemukseen ja olla ottamatta kieltäytymisiä henkilökohtaisesti.

6

Viiskyt ja risat

Ikäsyrjintä sucks

Olen 53-vuotias nainen, elämäni kunnossa. Lähes 30 vuotta työkokemusta ja tuoreita opintoja eikä palkkatoiveetkaan kovin isoja. Lapset jo muuttaneet eli olisi aikaa ja energiaa panostaa tyelämään, mutta suomalainen ikäsyrjintä harmittaa. Välillä mietin muuttoa Ruotsiin, jossa olen asunutkin, koska pitkäaikaistyöttömäksi en rupea. No way. Muutama kuukausikin työsuhteiden välillä pistää melkein seinille hyppimään. Vaikeinta on, kun ei taas tiedä, koska tärppää. Ikäänkuin olisi yhteiskunnan ulkopuolella vailla tulevaisuutta. Se on äärettömän raskasta, ja tietysti huoli rahojen riittävyydestä syö energiaa ja heikentää elämän laatua todella paljon.

Olen kateellinen niille, joilla on töitä. Käsittämätöntä valitusta joillakin työpaikoilla pikkuasioista ja melkoista henkistä laiskuutta myös. Toisaalta tiedän, että lähtö voi tulla kenelle tahansa koska tahansa. Hämmästyttävän pieni osa esimerkiksi pk-yrityksistä Suomessa tavoittelee kasvua, jonkun tutkimuksen mukaan vain noin 10%. En ymmärrä sitä. Minua ei kova työmäärä stressaa, vaan se että ei ole töitä. Työnhaun lomassa jatkan opiskelua ja starttailen sivutoimista yrittäjyyttä, mutta tarkkana saa olla, ettei menetä työttömyystukea kokonaan ja joudu taivasalle. Jos saisin päättää, tukisin reilulla kädellä palkkaavia yrittäjiä. Työttömien kurittamisesta ei ole mitään hyötyä, kun työhaluisia ja -kykyisiä työttömiä on tarjolla pilvin pimein.

6

sarima

Mikä vaikeinta työnhaussa

Vaikeinta työnhaussa on työpaikan saaminen.
Itse työhakemuksen tekeminen ei ole vaikeaa. Siihen on saanut opastusta ja koulutusta. Työhaastattelukaan ei ole vaikeaa, sillä omaa ammattiosaamista on helppo esitellä.
Ongelmaksi muodostuu joko yli-ikäisyys, ylikoulutus tai uutta koulutusta vastaavan työn liian vähäinen työkokemus.

7

Imdlh

yo soy quien soy

es muy dificil para mi encontrar un trabajo que pueda permitirme estar en casa y cuidar de mi familia, tengo 3 niños y solo puedo trabajar desde casa... soy publicista especializada en medio ambiente

6

Mia

Mikä työnhaussa on vaikeinta?

Alani työpaikkoja on kovin vähän tarjolla julkisesti, ja kilpailu alalla on todella jäätävää, eli rajua!
En tunne alan henkilöitä kovin laajalti, joten verkostoni ovat suppeat. -Tuttavien kautta en ole onnistunut saamaan pitempiaikaista työpaikkaa. Toki minulla on nippu kiittäviä työtodistuksia ja useita suosittelijoita. Koulutukseni on asianmukainen ja arvosanani korkeat yliopistosta, myös työkokemusta on useita vuosia.- Työhaluni ja -motivaationi ovat kovat. Haen johonkin sopivaan työpaikkaan saadakseni sen, ja olen ahkera ja tunnollinen työntekijä mm, sijaisuuksia tehdessäni. Asetan asiakkaani etusijalle, ja kuljen heidän vuokseen pidemmän matkan kuin välttämättä tarvitsisikaan. Haluan käyttää asiantuntemustani heidän hyväkseen/auttamisekseen.

Ja-a, jos osaisin sanoa mikä on vaikeinta työnhaussa - mistä kiikastaa uuden työpaikan saanti - tietäisin jo ison osan ratkaisua. Ylläolevat seikat ovat asiassa vaikuttavia tekijöitä. Työhaastattelu kasvokkain mahdollisen työnantajan/usean haastattelijan kanssa on tähän asti ollut erityisen vaativaa ja haasteellista. Haastattelu voi mennä hyvin, mutta kovassa kilpailussa työpaikka voi kuitenkin mennä toiselle henkilölle. Positiivisen asenteen siivittämänä yritän oppia jokaisesta haastattelusta -ja hakuprosessista- jotakin, ja ehkä seuraavalla kerralla tulen valituksi.

7

Tellervo

Mikä on vaikeaa työnhaussa

Minusta työnhaussa on se vaikeus että hakijalta odotetaan aivan liian paljon.
Täytyy olla hyvä kielitaito jolla ei läheskään aina ole edes käyttöä.
Pitää olla täydellinen, työnantaja ei kuluta aikaa koulutukseen, kukas sen sitten tekee?
Pitää osata kaikenmaailman ohjelmat, office paketin jne jne.
Kun on paljon työkokemusta sitä luulee osaavansa mutta kun hakee uutta työpaikka saakin
Tuntea kuin huono olet, et osaa mitään, eikä niitä osaamisia joita minulla on edes kysytä.
Kun kerran käy näin vaativassa haastattelussa, työnhausta tulee moninkertaisesti vaikeampaa.

7

nkjhn

Työnhaku

Minulla on vakituinen työpaikka, ihan hyvillä eduilla ja työyhteisö on myös toimiva. Työ itsessään ei enää anna haasteita ja tuntuu rutiinomaiselta. Haluaisin uuden työn, mutta en oikein tiedä mitä etsin. Ehkä vaikeinta on se irtautuminen vanhasta työstä. Mitä jos uusi työyhteisö on ihan kamala? Mitä jos en pärjää? Mitä jos työmatka onkin liian raskas? Mitä jos sitä tai tätä?

7

Tanja

Työnhaku

Vaikeinta on miettiä, onko nyt aika hakea uutta haastetta, jos on jo suhteellisen ok työ. Sitä miettiijo, kuinka kertoa irtisanoutumisesta, mitä jos tekee elämänsä virheen jne. jne.

9

Lexar

Muuttuvat ammattinimikkeet

Vaikeinta työnhaussa on tällä hetkellä oman alan muuttuvat ammattinimikkeet, on osattava hakea töitä monenlaisilla hakuperusteilla.

12

Merita

Vaikeinta työnhaussa

Vaikeinta työnhaussa, kun on jo lähes 60-vuotias ja on joitakin raihnojakin, on osata hahmottaa mitä vielä jaksaa hyvin, ettei kuvittele itsestään liikoja ja hae liiankin haastavia paikkoja..

11

Liian vähän työkokemusta

Työnhaun haasteet

Olen kohta 50 v nainen ja etsinyt työtä nyt noin 1,5 vuotta kokopäiväisesti. Noin viittäkymmentä työhakemusta kohti tulee yksi haastattelukutsu ja hakemuksia on täytetty satoja. Haastattelussa käy ilmi, että minun tulisi olla vastavalmistunut juuri sille alalle ja lisäksi omata juuri kyseisistä töistä parinkymmenen vuoden työkokemus. Työnantajat kuvittelevat, että heidän tarjoamansa työtehtävä on rakettitiedettä, vaikka kyseessä olisi skannaus. Siis tiedättehän, skannataan papereita koneelle. Onpa vaikeata ja monimutkaista. Tämä on lähinnä koomista.

9

Janatuinen

Keski-ikäisellä vielä aivot toimii

Nyt tuntuu, että näin 52-vuotiaana, kokeneena ja elämää nähneenä, on tosi vaikea erottautua ja saada työnantajat vakuuttumaan, että minut kannattaa vielä palkata. Nykyisten eläkeodotusten varjolla, meikäläinen tekee töitä vielä 15 vuotta ainakin. Kuuskyt luvulla syntyneiden eläkkeestä ei kukaan tiedä! Ja vaikka ehkä fyysiset edellytykset ovat tämän ikäisellä vähän laskeneet verrattuna 20-30 kymppisiin, eivät meidän aivot sentää ole vielä narikassa; hoksottimet toimivat hyvin!! Ja meillä on nyt aikaa ja joustavuutta työn ja työaikojen suhteen, kun ei kotona ole enää ketään hyysättävää. Ellei puolisoa lasketa!:))

Sivut