Miten yhdistät työn ja vapaa-ajan?

Kerro, miten yhdistät työn ja vapaa-ajan ja voita 200 euron siivouslahjakortti!

Kilpailu on päättynyt.

20

Ananas

Työ & vapaa-aika

Mieluiten pyöräilen työmatkat max 15km suunta.
Olisipa mahdollista. Olisi ihanaa.

23

Ope

(Ei aihetta)

Lueskelen, olen netissä tms. työmatkojen ajan. Kävelen asemalta töihin ja takaisin, jolloin saan osan päivän liikunnantarpeestani.

23

Nananas

Työ ja vapaa-aika erikseen

Työ ja vapaa-aika sekoittuu automaattisesti, kun lapsuudesta aikuisuuteen asti jatkunut harrastus sotkeutuu työelämään. Nautin pitkään siitä, että sain täyttää päiväni rakastamallani asialla. Sitten eräänä työpäivänä sain kutsun pomon huoneeseen. Näiden tuotannollisten ja taloudellisten syiden seuraksena en ole sen koommin jaksanut ajatellakaan tätä minulle ennen niin rakasta asiaa, joka harrastuksenikin oli. Irtisanominen otti sen verran koville, ja kaikki tähän harrastukseen liittyvä kun tuo mieleeni entisen työnikin, josta kovasti pidin.

Tästä oppineena jatkossa haluan tehdä työkseni jotain todella tylsää ja vähän omiin intohimoihin liittyvää. Haluan pyhittää vapaa-aikani sitten niiden nauttimieni asioiden kanssa touhuamiseen. Työ makkaratehtaan linjastolla tuntuu oikein houkuttelevalta. Harmi vaan, että minua varmaan pidetään ylikoulutettuna siihen hommaan.

23

Maya

Pyöräillen töihin

Pyöräilen aamulla töihin ja iltapäivällä kotiin. :)

24

ahmed

thabet

I'm ahmed I live in Helsinki and I am a refugee

25

kuntoilija

venyvyyttä

Matka tstolle on hyötyliikuntaa. Työaika joustaa jonkin verran kummastakin päästä. Kerrallaan keskitytään vain yhteen asiaan. Kun ei olla töissä, ajatuksen pyritään pitämään siitä lepotilassa.
ja joskushan sitä hoitaa vapaa-ajan harrastusten asioita työaikana...

24

" ei itsekään niin nuori enää"

työ ja vapaa-aika

Paljon työtä ja vähän vapaa-aikaa ! Pitkät työpäivät ja matkat toiselle paikkakunnalle. Iäkkäiden ja sairaiden vanhempien avustamista työpäivien päätteeksi. Vapaa-aikaa pe-su, jolloin kodin hoitoa, asioiden hoitoa ja oma harrastus. Joskus ystävien tapaamista.

26

zarizara

tauolla pois työympäristöstä

Työpäivän tauolla voi käväistä vaikka puistossa lounaalla. Työstä irrotautuminen tuntuu pikku lomalle :)

25

Sarkkuliini

Selkeä jako työn ja vapaa-ajan kesken

Tein vuosia töitä niin, että vapaa-aikaa ei ollut juuri lainkaan. Lopulta olin niin työsokea, että olin työkoneella viikonloput ja lomatkin enkä osannut laittaa konetta ja puhelinta kiinni. Kunnes yhtenä aamuna en vain jaksanut enää nousta ylös ja alkaa päivän askareisiin - burnout iski pahimmalla mahdollisella hetkellä. Sain sairaslomaa ja lääkkeitä, suljin puhelimen ja työkoneen ja aloin hoitaa vain itseäni. Toipuminen vei kauan mutta päivä päivältä voimaannuin myös siihen, että työn on oltava työtä ja se tehdään siinä ajassa kun itsensä on työantajalle myynyt, ei yhtään tippaa enempää. Vapaa-aikaa aloin kunnioittamaan enemmän, etsimään uusia harrastuksia ja sosiaaliset suhteetkin paranivat huomattavasti. Sitkeästi ja monta kertaa vähän lipsumaankin alkaen palasin alkuperäiseen suunnitelmaan. Pikkuhiljaa työkaverit, esimies ja muut alkoivat kunnioittaa vapaa-aikaani ja hoitaa asioita vain työaikana. Talo ei kaatunut eikä edes tulos heikentynyt vaikka teen vain sen mitä pitää. Sormi vesilasiin periaatteella - korvaamaton vai ei- jatkan edelleen ja voin tuhat kertaa paremmin ja koko perhe on paljon tyytyväisempi. Enkä ole yhtään rikkaampi mutta en köyhempikään rahallisesti kuin silloin, kuluttaessani itseni henkihieveriin työssä. Suosittelen muillekin vetämään tiukat rajat näiden kahden asian välille - niin työssä kuin kotonakin jaksaa paljon paremmin näiden ollessa hyvässä tasapainossa !

31

Mari

elämäntapatyötä

Vapaa-aikani kuluu lypsykarjatilan töissä ja mukana on myös lapset. Joten päivän kuulumiset vaihdetaan siinä työn lomassa.

30

Timppa

(Ei aihetta)

Käyn töissä puntilla.

27

Aaria2016

Pitkät työmatkat yhdistettynä vapaa-ajan harrastuksiin

Minulla on pitkä työmatka, jota ajelen kotiin ja töihin. Työmatkoilla kuuntelen äänikirjoja, jotka vievät ajatukset pois työasioista tai tarvittaessa pois kotitöistä. Olen hyödyntänyt myös kotiintulomatkat siten, että matkan varrella poikkean parikertaa viikossa vesijumpalle ja joskus saatan kauniina päivänä pysähtyä matkalla ja tehdä kävelylenkin. Näin kun tulen kotiin, niin ei tarvitse erikseen lähteä harrastuksiin, joihin voisi helposti jäädä lähtemättä peilaten siihen, että en enää jaksa hektisen päivän päälle lähteä, varsinkin jos on jo hetken ennättänyt loikoileen sohvalla. Aina välillä hyödynnän myös ruokatauon, jonka aikana ennätän ruokailun lisäksi poikkeamaan työpaikan vieressä olevassa kaupassa, joten ei tarvitse sitäkään sitten miettiä erikseen, kun kotiin tulee. Kaupasta voin ostaa sellaiset tuotteet jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä.

31

Hömpänpömppä

Työ ja vapaa-aika

Kun työ alkaa häiritä vapaa-aikaa töitä on vähennettävä.
Kyllä sen tuntee koska on hyvä tasapaino!
Pyrin 8h työpäiviin. Jos joskus menee vähän yli niin ei haittaa. Jatkuva ylityö on liikaa. Silloin pitää jutella esimiehen kanssa.

24

HR

Työ ja vapaa-ajan yhdistäminen

Nykyisessä työssä työ ja vapaa-aika yhdistyy ihan konkreettisesti. Olen toimintakeskuksen ohjaaja ja vapaa-ajalla olen ohjaajana henkilökuntaneuvoston käsityökerhossa joka kokoontuu työpaikallani.

27

Tuisku

Kuljen työmatkat lihasvoimin aina kun mahdollista

Elän keskellä ruuhkavuosia. Olen kokopäivätyössä ja opiskelen töiden ohessa, kuten myös aviomieheni. Perheeseemme kuuluu kaksi lasta, joista toinen on eskarissa ja toinen ala-asteella. Arki-illat halutaan rauhoittaa yhdessä oloon ja ruoanlaittoon, eikä autossa istumiseen, jotta päästään harrastuksiin. Työmatkojen kulkeminen pyörällä on osoittautunut hyväksi tavaksi pitää kuntoa yllä, saada raitistaa ilmaa ja omaa aikaa.

Sivut